11/02/2013

Kirkolle hyvästit?

Olimme mieheni kanssa miettineet että vihkiminen klo. 14 tai 15 olisi sopiva. Meidän juhlapaikkaan kirkolta menee noin puoli tuntia. Haluan että näemme hääpäivänä ensimmäisen kerran kirkossa, joten potretteja ei voi ottaa ennen kirkkoa. Yhtään myöhäisempi vihkimisaika tarkoittaisi että juhlimiselle ei jäisi paljon aikaa.

Eilen oli päivä jolloin sai kirkon varata seuraavaksi vuodeksi. Minä olinkin heti valmiina kun linjat aukesivat, mutta niin taisi olla moni muukin morsian. Puolentoistatunnin ja yli 200 puhelu yrityksen jälkeen pääsin vihdoin virkailijan juttusille. Meidän hääpäivänä Hämeenlinnan kirkossa oli klo. 16.00 vihkimisaika vapaana. Voi *^#*%&*! Just my luck ja kaikkea muuta.

Varasin sen vastahakoisesti, koska muutakaan vaihtoehtoa ei ollut. Jos vihkiminen olisi klo. 16, kuvaus sen jälkeen, matka juhlapaikalle ja siellä vielä vastaanotto, niin syömään ja juhlimaan pääsisimme vasta noin klo. 18! Ei, meillä on paljon suunnitelmia päivälle ja ehdottomasti haluaisimme että se olisi mukavaa ja rauhallista yhdessä oloa. Ei onnistuisi tuolla aikataululla. Soitin heti miehelleni ja sanoin että mietitäänkö vielä paikalla vihkimistä. Päivällä kun ajettiin kirkon ohi meinasi ihan itku tulla kun mietin ettei meitä vihittäisikään siellä. Se on niin upea!

(source)
Yksi ystäväni (toinen kaasoistani) sanoo aina että "kaikella on tarkoituksensa" ja "kaikki menee kuten on tarkoitettu". Yritinkin antaa tälle miettimistavalle mahdollisuuden. Ehkä siis saimme huonon kirkkoajan, jotta antaisimme vielä mahdollisuuden paikan päällä vihkimiselle. Hei hei siis kirkolle ja me aletaan suunnitella miten ihmeessä vihkiminen onnistuisi juhlapaikan rannalla. Ja mitä sitten jos sataa tai ihan myskyää. Nyt on kyllä satana ihan tarpeeksi meidän kaikenlaisiin suunnitelmiimme, että vaihtelu virkistäisi. Ei siitä sen enempää. Paljon vaikeammistakin asioista ja ajoista on päästy yli niin kyllä tästäkin. Ne on vain häät?

12 kommenttia:

  1. Eikä, toi on niin harmillista. Mekin saatiin kirkko ajaksi vasta muistaakseni 17.30 ja peruutettiin se ja sen takia siirrettiin häitä vuodella eteenpäin. Mä kun jotenkin vaan oon aina tienny, että haluan kirkossa naimisiin. Toivottavasti saatte asiat sujumaan ja paikalla vihkimisestäkin voi saada ihanan intiimiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi että, on kyllä todella harmi että tuollainen asia saattaa siirtää häitäkin! Pitäisiköhän tuota varaus systeemiä kehittää jotenkin. Esimerkiksi se kuka kerkeisi varaamaan kihloihin mentyä ensin, niin sen tehkööt. Mekin oltaisi voitu jo lähes 1,5 vuotta sitten varata. Nyt elättelin toiveita tuon verran että yhtenä päivänä ne murskattiin :D Eiköhän nää jotenkin selviä.

      Poista
  2. Mun ei varmaan tarvii enää sanoakaan mitään.. ;)

    VastaaPoista
  3. Kirkko on kyllä kieltämättä upean näköinen, mutta paikan päälle saatte varmasti koristelemalla vielä upeammat puitteet. Jousisoittajia, cocktaileja, pientä purtavaa kuvauksen ajaksi.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paikan päällä vihkiminen on ollut vuosia toiveissa, mutta viime hetkellä se muuttui kirkoksi. Hei, tosiaan musiikkikin tarvii miettiä! Keitäs meiän tuttuja soittaisi jotain.... :D

      Poista
  4. On kyllä mahtava kirkko! Tosin kuten Korppu sanoi, voitte saada upeat puitteet myös juhlapaikalle - eikä budjetinkaan välttämättä tarvitse olla kovin huikea. Jenkkisivustoilta löytyy paljon ihania ideoita pienemmällekin budjetille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tätä täytyy lähtee kehitteleen! :)

      Poista
  5. Meillä on vihkiaika klo 16.00. Vähän ehkä harmittaa myöhäinen vihkiaika, mutta täytyy olla tyytyväinen että saimme edes jonkun ajan ykköstoiveestamme Helsingin Tuomiokirkosta. Me otamme kuvat ennen vihkimistä, vaikka olisi ollut ihanaa nähdä vasta kirkossa, mutta ei auta, tällä mennään. :>

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ihana, Tuomiokirkon vuoksi varmaan mikä tahansa aika menisi :) hyvä että kuvien otto ennen onnistuu, tuntuu että nykyään moni niin tekeekin.

      Poista
  6. Onpa kurja kun teille kävi noin, mutta teidän juhlapaikallenne saa kyllä varmasti luotua upeat puitteet vihkimistä ajatellen! :) Meidät vihitään juuri tuolla, kello 15 oli meidän päivänä aikaisin mahdollinen aika, ja talvella kun pimeä tulee aikaisin niin joudutaan välttämättä ottamaan potretit ennen vihkimistä...mutta no, otetaan sitten jotkut nätit first look -kuvat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kello 15 oli siis kesälläkin aikaisin, konfirmaatioiden vuoksi. (Miksei ne kaikki voisi olla sunnuntaina?) En vaan pääse tämän harmituksen yli. Nyt vaan kunnolla pohtimaan vaihtoehtoja, tuo first look kuvauskin olisi kiva...Toteuttakaa ihmeessä se! :)

      Poista