10/17/2013

Syksyn metsäretkiä ja ala-aste askartelua

Poikien kanssa on tullut käytyä syksyn aikana metsäretkillä keräämässä käpyjä, mustikanvarpuja ja vaikka mitä. Täytyykin muistaa seuraavia välikausivaatteita ostaessa suosia kirkkaita värejä. Syksyn piemeinä iltoina tai synkkinä aamuina ei poitsuja näkisi ilman heijastimia. Muistakaa heijastimet!






Käpyjen tuunaus on vielä kesken. Jämähdinkin purkkien glitteröimiseen. (Onkohan tuo edes sana? :D) Ajattelin hieman testailla erilaisia glitteröintejä. Ensimmäiset testikappaleet eivät olleet mieleeni tyyliltään. Eikä ne toteutukseltaan täysin onnistuneetkaan, mutta opinhan niistäkin. Mieheni kommentoi "näyttää ihan ala-aste askarteluilta". No niimpä! Onnistui noilla ainakin naurut saamaan aikaan :D


Mies ehdottikin josko ihan maalarinteipillä suora rajaus. Sitä teippiähän olinkin etsinyt koko päivän. Mies osoitti keittiössä lojuvaa peiliä. Aikaisempi projekti -peilin puukehyksien maalaus- oli vielä alkuvaiheessa ja siinähän se teippi roikkui. On niistä miehistä hyötyäkin! Päästiin seuraaviin testauksiin. Ne onnistuivatkin jo ihan hyvin.


Reilu äiti ei antanut 3 ja 1 vuotiaden poikien leikkiä glitterjauheella. Tyytyväitkin kyllä seuraan vierestä, piirtään ja syömään puuvärikyniä.


Mustikanvarpuja olin kerennyt hieman spreijaan. Yhdistelmästä tulikin hieman talvinen. Enemmän vain valkoisia mustikanvarpuja niin voisi saada näyttävän asetelman talvihäihin. Meillä suunnitelmissa on kuitenkin valkoisia ja vaaleanpunaisia kukkia. Ja vihreyttä lehtien myötä. Kieloja haluisin myös ja mietinkin niitä noihin korkeisiin purkkeihin. Glitter voi siinä tapauksessa olla liikaa ja sitä täytyykin miettiä. Kielot ovat niin hentoja ja siroja kukkia ihan sellaisinaan.




6 kommenttia:

  1. Oi, noista oksista tulee ihan talvifiilis! Ihanaa. Mä jo vähän odottelen luntaa. Talvihäissä olis kyllä ihania, samoin jos pitäisi jotkut uudenvuodenjuhlat niin sellaiseen kattaukseen sopisi myös ihanasti. :) Mähän suhauttelin ne meidän pähkinäpuunoksat viime vuonna valkoisiksi, mutta ihan superhyvin toimii näköjään pienissä ja hennoissa varvuissa. Hyvä idea! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tulee :D nythän lunta jo tulikin <3 ja kohta joulunaika! Täytyykin hyödyntää noita talven kattauksissa...

      Poista
  2. Voi miten nättejä glitteri lasi purkkeja!!!! Voikun itse olisin yhtäään askartelija ihminen niin kyllä tuollaisia näkyisi meidän pöydissä :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Eikä noissa niin erikoisia askartelutaitoja tarvita, kokeilemaan vain :D hauskaakin vielä.

      Poista
  3. Kävi mielessä että missähän kuosissa kielot mahtaa olla häiden aikaan..?
    Nuo varvut on ihania! Josko saisin aikaiseksi niin voisin kokeilla itsekin..
    Ps. Se varpugranssi teillä houkutteli testaamaan.. ;) Onko rautalankaa runkona vai nou?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein on kielot siihen aikaan kukkineet. Ei tosin tänä vuonna kun kevät tuli kovaa vauhtia. Sitähän ei voi suunnitella! :/ Noi on kyllä jotenkin niin siroja ja herkkiä noi varvut. Ihan rautalankaa vain olen käyttänyt. :)

      Poista