1/31/2014

Something old, something new, something borrowed, something blue!

Toinen kaasoistani kysyi onko minulla kaikki nämä - uutta, vanhaa, sinistä ja lainattua. Ajatuksia ja mietteitä näistä on, mutta ei ihan päätettyä vielä. Näitä miettiessä törmäsin juttuun jos toiseenkin tämän lorun historiasta. Ainakin itselleni nämä olivat uutta tietoa. Löysin tosiasiassa monta tarinaa jotka erosivat hieman toisistaan. Ainakin voi sanoa että loru on siis lähtöisin Englannista vuosilta 1800-1840. Mistä nämä neljä asiaa ovat loruun tulleet tai paremminkin mitä ne merkitsevät.. yhdisteltynä eri jutuista ja lyhyesti laitettuna:

Jotain uutta tarkoittaa hyvää onnea ja menestystä morsiamen astuessa uuteen elämään aviovaimona. Se on optimismia kaikkeen uuteen elämässä. Jotain vanhaa on sidos morsiamen perheeseen, sukuun ja sen kunnioitusta. Jotain sinistä oli muinaisina aikoina uskollisuuden, puhtauden ja lojaalisuuden symboli. Se on henkinen väri, joka suojelee morsianta ja antaa uskollisuutta. Jotain lainattua ilmaisee morsiamelle sitä, että hänen perhe ja ystävät ovat hänen apunaan tärkeänä päivänä ja sen jälkeenkin. Tärkeää lainatussa on että se tulisi onnellisesti naimisissa olevalta henkilöltä. Morsian voisi näin lainata onnellisuutta ja viedä sitä mukanaan omaan avioliittoon.

Kuinkahan luotettavia nämä lähteet olivat :D kuitenkin..

Minun uutta on varmasti se yleisin, eli mekko. Muista en tiedä. Suunnitelmissa on ollut, että jotain vanhaa olisi morsiuskimpussa koru tai pieni kuva. Mielessäni on pyörinyt edesmenneen mummini rintakoru. Haluisin mummini päivään mukaan <3 Hän oli valtavan tärkeä minulle. Muita isovanhempia en valitettavasti kunnolla muista, mutta haluaisin heitäkin kunnioittaa. Löytyisiköhän kimppuun jotain molemmilta isoäideiltä, se olisi :')

(source)
Jotain sinistä olin suunnitellut että olisi kengät tai kynsien lakkaus. Nyt tuon lorun ja sen sinisen merkityksen vuoksi olen miettinyt jotain muuta.

(source)
Jotain sinistä voisikin olla isän paidasta pieni pala ommeltuna mekkooni..piiloon. Isähän se on joka suojelee morsianta, aina.

(source)
Viimeisestä -jotain lainattua- ei ole ideaa. Muistaakseni tästä olemme anoppini kanssa puhuttu, jos vaikka sieltä löytyisi lainattua. Ja onhan molemmat kaasonikin naimisissa, kuten suurinosa muista ystävistänikin. Eiköhän sekin selviä!


Mitkä on tai olivat teidän -jotain neljät-?

6 kommenttia:

  1. Hmm. Jotain uutta: hääpukuni, Jotain lainattua ja vanhaa: ystävältäni saatu käsilaukku, jonka hän on saanut aikoinaan mummoltansa. Loput onkin vielä miettimättä, katsotaan mitä ne tulevat olemaan.

    Tuo kukkakimppuun kiinnitetty rintakoru kuulostaa kauniilta idealta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotain sinistä taitaa ollakin usein se mikä on piilossa :) ja melkein mikä tahansa.

      Poista
  2. Uutta on hirveän paljon, vanhaa tulee olemaan rakkaan mamman vanha sormus (varmaan laukussa piilossa ettei vaan vaan mene hukkaan), lainattua on vielä vähän valinnan alla ja jonkun sinisen eteen tämä isän tyttö laittoi iskänsä paidan paloitteluhommiin ja Saaran sitten puolestaan ompeluhommiin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana vanha juttu! Tykkään aina noista "perintö" tai sukukalleus variaatioista :)
      Ja olipa osuva tuo sininen-juttu.. Oliko runon tarkoitus siis tuttu? Kylläpäs rimmas :D

      Poista
  3. Ensinnäkin <3 näistä ajatuksista!
    Ja minun neljä elementtiäni ei ollut ihan niin tarkkaan mietitty, kun en tosiaan mitään noin ihanaa tarinaa taustalle löytänyt/etsinyt. Mutta uutta oli (yllättäen) mekko, vanhaa äidiltä joskus aikanaan saatu kaulaketju, lainattua ystävän (ei silloin vielä naimisissa) rannekoru ja sinistä löytyi sukkanauhasta. Sukkanauha oli helpoin toteutustapa, kun en varsinaisesti sitä väriä näkyville halunnut.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta kaikki neljä löytyivät! Piiloonhan se sininen taitaa itselläkin jäädä... ja tuo sininen sukkanauha, taitaa olla vielä jossain tallessa ;) Tuomashan sen silloin nappasi! Viisi vuottahan siinä vain meni..ei ihan seuraava pari oltu :D

      Poista