12/04/2013

Autosaattue ja "wedding wands"

Appiukko ja anoppipuoli, kyllä se on sana, olivat kesällä Pärnussa ja näkivät siellä muutamatkin paikalliset häät. Eivät siis osallistuneet, vaan ravintolassa istuessaan olivat nähneet kun juhlaväki kiersi autoilla toria ympäri ja ajajat soittivat torvia koko ajan. Oli kuulemma ollut todella vaikuttava näky! Autoissa oli lisäksi jonkunlaiset viirit, jotta ne tunnisti samaksi porukaksi..? Olisin kuvitellut sen tööttäilyn riittävän. Apit varmaan puoliksi vitsillä sanoivat että meillehän sellainen myös sitten. Jos päädymme keskustan kirkossa vihkimiseen, niin siinähän olisi täydellinen paikka mennä kirkkoa ympäri. Sitähän asukkaat haluavatkin! Eihän täällä eräät jo valita jos auton kierrokset nousee yli yhden, niin vedetään nyt vielä vaikka viisi kierrosta rinkiä torvet soiden :D Saisimme varmasti jokunen auton meidän perään juhlapaikalle asti. Mutta kyllähän onnistuneet häät nyt muutaman kuokkavieraan vaatii.

Varmasti upea kokemus ja luo todellisen juhlafiiliksen, mutta epäilen että osattaisiinko täällä ottaa sellaista hyvin vastaan. Onko joku nähnyt tai kuullut vastaavasta? Enkä kyllä liiemmin haluaisi herättää kaikkien ohikulkijoidenkin huomion meihin, ei kiitos. Sitä saa ihan varmasti tarpeeksi sinä päivänä.

Tästä voisi tehdä omaan makuuni hieman maltillisemman version. Vierailla voisi olla sellaiset "liehuttimet" mitä heiluttelisivat ikkoinoista. Onko niillä joku parempikin sana, englanniksi wedding wands. Olin muutenkin sellaisia miettinyt riisin tilalle. Juhlapaikalla lapset varmasti tykkäisivät niistä. Saisipa meidänkin poikien miekkailu muokattua häihin sopivaksi. *suloista pientä helinää* :)

(source)

(source)

(source)



11 kommenttia:

  1. Tuollaisista viireistä kulkusten kera olen haaveillut ja suunnitellut meidänkin häihin. Niitä aika monilla morsiamilla tuntuu olevan nykyään : )

    Tuo autokulkue torvet soiden on ihan normaalia täällä Saksassa! Juhlaväki siis ajelee kirkosta juhlapaikalle yhdessä letkassa, kaikki huudattavat tööttejään minkä kerkeävät ja usein myös autoihin ripustetaan jonkinlaiset viirit, jotta hääseurue on helposti tunnistettavissa. Itse tavasta pidän, mikä johtunee siitä, että olen siihen jo tuttunut ; ) Olen kyllä miettinyt, että mitäköhän Suomessa tähän sanottaisiin...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin olen ymmärtänytkin euroopassa(?) tätä harrastetaan. Se olisikin kiva paikassa jossa siihen on totuttu :) Ja teille varmasti sopisi kun on kytkös siihen perinteeseen. Se olisikin eri juttu kun tööttäilisivät matkan juhlapaikalle, mutta ehkä itselleni kuitenkin liikaa se että ajettaisiin korttelia ympäri keskustassa ja tööttäiltäisiin :D Toteuttakaa ihmeessä ainakin te tämä!

      Poista
  2. Meille tulee huiskutustikut riisin tilalle :) Eilen juuri hain nauhat postista ja viikonloppuna taitaa meidän kodissa olla huiskutustikkutalkoot :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kohtahan (kohta ja kohta) ne käyttöönkin jo pääsee :) toivottavasti sitten kuvissa näkisi miltä ne näytti.

      Poista
  3. Noi on aivan ihanat ja myös meille suunnitellaan tämänkaltaisia ;)
    P.S. toi eka kuva, tai se mekkko... UPEA!

    VastaaPoista
  4. Meille on ajateltu jonkinlaisia kelloja kulkusia huiskujen kanssa ja kappas tuossa yhdessä kuvassahan sellaiset on. Kulkuset siellä nokassa. Mies nimittäin rakastaa ylikaiken kilikilikelloja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on varmasti ihanan kuulosta, jos kuuluu lainkaan :D eiköhän askartelut kohta edessä että sitten näkee. Meidän pojat ainakin tykkäävät.. ääni kuin ääni niin sitä on tehtävä!

      Poista
  5. Tsemppiä hääsuunnitteluun, itsellä ne jo onnellisesti takanapäin :)

    Käyhän osallistumassa arvontaan: summer-suvi.blogspot.fi/2014/01/haavieraskirjaideointia-seka-arvontaa.html

    VastaaPoista
  6. Selailin sun postauksia taaksepäin, ja kyllä tuo torvisoittokulkue koko matkan kirkosta juhlapaikalle on ihan tavallista Saksassa. Lisäksi antenneihin tai sivupeileihin solmitaan nauhat, joilla merkitään hääsaattue (jos jollekin siitä metelistä ei jää epäselvää ;)). Ensimmäisen kerran, kun tuon kulkueen näki, en edes tajunnut koko asiaa, kunnes osui silmään hevoskärryissä istuva hääpari. Hyvähermoiset hevoset ja aikamoinen näky :D

    VastaaPoista